Parkeren als groot voordeel bij een oplaadpunt

Het kan gratis zijn in betaalparkings, hoewel dit per stad kan verschillen. De essentiële voorwaarden om dit voordeel te krijgen, zijn dat het voertuig als een auto met een lage CO2-uitstoot wordt geclassificeerd, aangezien hybride auto’s niet altijd onder dit soort korting vallen.

 

Deze stap is bedoeld om het gebruik van groenere vervoermiddelen te bevorderen en de koolstofvoetafdruk te verkleinen, maar parkeren zal niet in alle gevallen gratis zijn, aangezien dit afhangt van elke afzonderlijke stad en het soort parkeerterrein; of het een openbaar of particulier parkeerterrein is.`Daarom is het vaak toch verstandig zelf een laadpaal kopen

 

En als we onze auto willen parkeren en opladen, kunnen we betalen voor de parkeer- en/of oplaadtijd en voor de verbruikte kWh. Maar we kunnen zelfs gratis opladen aan publieke oplaadstations!

 

Voor het geval u nog twijfelt over de dagelijkse besparingen met een elektrische wagen, kunnen we u nog veel meer goede redenen geven!

Verschillende oplaadpunten

Een van de grote voordelen van elektrische auto’s is dat we hem elke dag van thuis uit kunnen opladen, zonder dat we naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt hoeven te rijden, zoals we dat met verbrandingsauto’s moeten doen om een benzinestation te vinden. Nog een van de grote voordelen van elektrische auto’s, vindt u niet?

 

Maar om het voertuig te kunnen opladen, moeten we eerst een stekker hebben die aan de geldende voorschriften voldoet of een oplaadpunt installeren, hetzij in onze privé-garage, hetzij in een gemeenschappelijke parking. Maar juist ook hier kunnen we enkele economische voordelen behalen. Of zelf een laadpaal aanschaffen. Maar waar kun je een webasto laadpaal kopen?

 

De kostprijs van de installatie van het oplaadpunt zal variëren naargelang het om een privé- of een gemeenschappelijke installatie gaat, naargelang de elektriciteitsvoorziening van een eigen lijn komt of van de gemeenschappelijke garage, naargelang de moeilijkheidsgraad van de installatie van het oplaadpunt, enz.